חברת ההיי-טק Intango עזבה את משרדיה באור יהודה לטובת חלל חדש בת"א, והחליפה את מערכת "כלכליסט" מקבוצת "ידיעות אחרונות" שעברה לראשל"צ. עיצוב המשרדים עבור החברה שעוסקת בפיתוח טכנולוגיות פרסום באינטרנט התמקד באופי החברה – דינמי, צעיר ועכשווי.

 (צילום: עמית גרון)

חברת ההיי-טק, שמעסיקה כ-100 עובדים, ביקשה לתכנן ולעצב את החלל – המשתרע על שטח של כ-1,700 מ"ר – מחדש, כך שיתאים ל-DNA של החברה. המטרה הייתה ליצור חללים חדשים שישקפו את תרבות הארגון, פעילותו ותחום עיסוקו; וכן לתת מענה לבקשת ההנהלה לאפשר לצוותים להיפגש במגוון חללים יצירתיים וגמישים, במראה נינוח וביתי, בעיצוב צעיר מזמין ובגובה העיניים.

מאחר שמדובר בארגון העוסק בטכנולוגיות חכמות וחדשניות בעולם הפרסום באינטרנט, המשרדים החדשים תוכננו ועוצבו במראה עכשווי, שמביא לידי ביטוי מגמות קיימות בעולם זה: תקרות חשופות וגבוהות, חשיפת מערכות צנרת המים והמיזוג הכבילה של החשמל והתקשורת, מראה דינמי עם דגש על שקיפות, והכנסת התאורה הטבעית ללב סביבת העבודה. מדובר במגמת עיצוב שמייצרת מראה של סטודיו אורבני ולא משרד רשמי.

 (צילום: עמית גרון)

הקונספט שהותאם לחלל, הורכב מיצירת מגוון סביבות עבודה מגוונות, גמישות ומאתגרות, פרטיות, משותפות, אינטימיות או ציבוריות, וכל זאת תוך הימנעות מתכנון מסורתי ומקובל. הרעיון שעמד מאחורי תכנון והעיצוב היה לייעל ולמקסם עד כמה שניתן את התאורה הטבעית והנוף האורבני המרשים, הנשקף מהרחוב הראשי, הצעיר והתוסס ברמת החיל.

 (צילום: עמית גרון)

בלב החלל, מוקמה ה"פיאצה" ככיכר מרכזית הכוללת קפיטריה, שעוצבה בסגנון בית קפה מואר המשקיף לרחוב, ובה העובדים נפגשים מדי יום, מחליפים רעיונות, מקבלים מבקרים ומדברים עם המנהלים. הפיאצה ממוקמת בסמוך לכניסה למשרדים, ומקבלת בעליזות את פני הבאים מדי בוקר.

 (צילום: עמית גרון)